okt 212019
 

De Dalfser vogelvereniging De Vogelvriend houdt op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 november haar 60e vogelshow in de panoramazaal van de Trefkoele+.
Er worden dan kanaries, parkieten, papegaaien, tropische – en Europese cultuurvogels, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters geshowd. De vogels zijn door een groot aantal enthousiaste leden ingeschreven.

De vogels worden woensdag gekeurd op o.a. conditie, kleur en formaat door keurmeesters van de NBVV. Hiervoor komen 4 keurmeesters in actie, ieder met hun eigen specialisatie.
Woensdag benutten de leden van de vereniging om de show verder in te richten en de uitslagen van de keuring te verwerken. De prijsuitreiking is donderdag avond voorafgaand aan de officiële opening.

Tijdens de show wordt de verkiezing gehouden van de mooiste vogel van Dalfsen. De Dalfser schooljeugd van groep 7 en 8 is uitgenodigd om hiervoor als jury op te treden en “Dalfsens Mooiste” uit te kiezen. Tevens is er de expositie van Heleen Goutbeek met tekeningen uit haar onlangs verschenen boek “Voguls” dat zij samen met Atty van Lenteren heeft gemaakt.

Dit jaar zijn er 3 jubilarissen die respectievelijk 25 en 40 jaar lid zijn van de vereniging,
Zij zullen bij de opening van de show worden gehuldigd.

Deze vogelshow is tevens voor alle vogelliefhebbers een mooie gelegenheid om met collega kwekers uit de regio in contact te komen en met elkaar ervaringen te delen over deze hobby.
Er is ook een verkoopklasse waar vogels voor redelijke prijzen kunnen worden aangeschaft bij de vereniging aangesloten kwekers.

De tentoonstelling is voor publiek geopend op: Vrijdag 8 november van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 9 november van 10.00 tot 15.00 uur, Locatie: Trefkoele+, panoramazaal, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen Toegang is gratis

Woensdag 6 november: 09.00 – 15.00 uur Keuring van de vogels
Donderdag 7 november: 19.30 Opening en huldiging jubilarissen en de prijsuitreiking
Vrijdag 8 november: 10.00 – 22.00 uur Vogelshow
Zaterdag 9 november 10.00 – 15.00 uur Vogelshow
Zaterdag 9 november 15.00 uur Prijsuitreiking “Dalfsens Mooiste”

Afbeelding kan het volgende bevatten: vogel en tekst
Voor nog meer informatie: www.vogelvrienddalfsen.nl